måndag 19 mars 2012

Chick-lit när den är som bäst

Under den senaste tiden har genren chick-lit sågats i olika skrivelser. Det är ute att läsa chick-lit. Själv har jag märkbart minskat på läsandet av den sortens böcker då det finns ett oändligt hav av böcker som pockat på min uppmärksamhet. Men jag måste ändå säga att det mitt i alla våldsamma och grymma deckarhistorierna, den ena värre än den andra, är utomordentligt avkopplande att drömma sig bort i en riktigt smaskig chick-lit.

Katie Fforde har jag skrivit om en gång tidigare. Wedding Season är den andra boken jag läser av henne, hon har skrivit 19 st! Då jag började läsa boken var jag inte riktigt på humör för chick-lit, men det tog inte många sidor innan jag var fast. Redan på första sidan kunde man gissa vem boken skulle handla om. Trots det fortsatte jag och det visade sig vara värt det.

Boken handlar om Sarah, en bröllopsfixare. Själv är hon övertygad om att hon aldrig kommer att gifta sig. Hugo, fotografen Sarah anlitar får ändå hennes hjärta att slå lite fortare. Hugo är dock upptagen, så Sarah tränger bort alla känslor hon har för honom. Upplägget är klassiskt. Upptakten är klassisk. Trots det läser jag boken med ett leende på läpparna. Boken får mig att må bra. Och det är ju inget fel med det, eller hur? Jag kommer att läsa fler av Katie Ffordes böcker- och det gör jag med huvudet högt och utan att skämmas över genren!

Upptäcker nu i skrivande stund att Annikas fråga i veckans bokbloggsjerka var att pusha för en europeisk författare. Katie Fforde kommer från England- så detta är min push!

5 kommentarer:

 1. Oh, jag har sett hennes namn flera gånger men inte vetat riktigt vad det var för något. Ska genast kolla upp henne.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar i alla fall hennes böcker som varvning bland alla deckare.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar chick-lit, fast det var ett tag sedan för mig med:) Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Tycker chicklit är alldeles utmärkt att varva lite mellan alla dessa deckare. Att bara läsa samma genre tycker jag är urtråkigt faktiskt!

  SvaraRadera
 5. ...med näsan i en bok: Hoppas du gillar:)
  BokParadiset: Håller helt med dig:)

  SvaraRadera