söndag 4 mars 2012

Bokbloggsjerka

Jag har nu två dagar gått och funderat på om jag ska våga skriva det här inlägget. Det finns risk att ett ramaskri ljuder i bokbloggosfären...

Annika frågar i veckans jerka:

Finns det någon bok som har fått översvallande recensioner men som du själv absolut inte tyckte om?

Jag kan inte säga att jag absolut inte tyckte om boken. Jag bara inte tyckte om den så mycket som jag hade förväntat mig. Jag förstod inte genialiteten i historien. Medan jag läste väntade jag på när jag skulle sugas in i historien, när det skulle vända. Men det vände aldrig. Jag tyckte inte det var underhållande att läsa om två personer som vänsterprasslade med varandra, eller om vardagen som småbarnsföräldrar i förorten i USA. Jag har ingen vidare lust att ge mig på flera av författarens böcker. Jag är helt övertygad om att boken är bra, det är mig det är fel på. Vet inte om tidpunkten jag läste boken var fel, eller varför, men jag förstod inte genialiteten. Förlåt Tom Perrotta- du är säkert en alldeles förträfflig författare. Jag blev lockad att läsa Little Children av Bokbabbel, som under höstens lopp höjde honom till skyarna. Också Helena på Dark Places har skrivit en hel del gott om Tom Perrotta. Jag har ju ingen som helst litterär utbildning, skyller mitt oförstånd på det. 

4 kommentarer:

  1. Jag som precis börjat fundera på att läsa något av denna genialiska Tom Perrotta. Nu tror jag att jag väntar med det :)

    SvaraRadera
  2. Jag har ju inte heller läst något av Perrotta, men nu blev jag direkt mer sugen ...

    SvaraRadera
  3. Jag brukar INTE gilla vänsterprassel i böcker. Så ifall jag skulle läsa någon bok av denna författare så ska jag nog läsa en annan än den här.

    SvaraRadera