lördag 11 februari 2012

Vredens tid

I december vann jag Stefan Tegenfalks trilogi Vredens tid, Nirvanaprojektet och Den felande länken som e-bok på Billingska bokhandelns blogg-julkalender. Har nu läst den första, Vredens tid.

Vredens tid är Stefan Tegenfalks debutroman. Jag är säkert den allra sista här i världen att läsa den. Har redan en längre tid haft ögonen på den och blev jätteglad då jag vann den och dessutom de två andra delarna också! I Vredens tid målar Stefan Tegenfalk upp en värld fylld av våld, brott, poliser, korrumperade poliser, åklagare, journalister, transvestiter, skurkar osv osv. Huvudpersonerna polisen Walter Grön och praktikanten Jonna de Brugge bedriver traditionellt och mindre traditionellt spaningsarbete.

Handlingen börjar med en tragisk bilolycka där en 10-årig flicka och hennes mamma dör. Fem år senare sker en serie våldsamma mord av olika gärningsmän. De minns inget av morden och kan inte alls förklara sitt beteende. Walter och Jonna börjar nysta i fallet och hittar trådar bakåt i tiden och samtidigt rakt in i Sveriges rättsväsende. Utredningen försvåras av att Walter blir avstängd. Samtidigt blir Walter opererad i hjärnan och leder till slut utredningen från sjukhusbädden.

Historien är lite tunn och ganska så osannolik, men det gör inget alls! Det är underhållande och fartfyllt. Historien blir inte alls långrandig, utan jag bläddrade glatt på i min Kindle. Det var inte särskilt svårt att gissa vem som var skurken i dramat, men det gjorde inget det heller. Ska bli intressant att se vilka karaktärer som får vara med i de följande böckerna. Nirvanaprojektet är redan påbörjad, så rapport kommer senare.

3 kommentarer:

  1. Jag kan trösta dig med att du inte är sist med att läsa dessa. SJälvhar jag de två första i serien stående olästa i bokhyllan :)

    SvaraRadera
  2. Du är inte sist. Jag vann också två stycken i höstas och skäms över att de glidit ner i att-läsa-högen...

    SvaraRadera
  3. Skönt att veta att jag inte var sist...:) Rekommenderar att ni lyfter upp dem först i högen- jag fortsatte i alla fall direkt med följande.

    SvaraRadera