fredag 9 september 2011

Bokbloggsjerka

Ett säkert tecken på att det är veckoslut på intågande är att det på Annikas blogg ploppar upp ett "jerka-inlägg" på fredagen. Den här veckan tycker jag att frågan är alldeles speciellt härlig.

När insåg du att läsning var din passion och en otroligt viktig del av ditt liv?

Min spontana reaktion på frågan var att börja skriva direkt. När jag sedan funderade lite extra på den blev det lite klurigare. Jag har alltid älskat att läsa. Jag tror att jag lärde mig läsa i 5-års ålder (mamma- rätta mig om jag har fel). Jag knagglade mig igenom teskedsgumman, läste sagoböcker för lillasyster som då var 1 år. Favortiboken då var nog "Jag vill också börja skolan" av Astrid Lindgren. Till det lokala biblioteket i stadsdelen som vi bodde i vallfärdade jag titt som tätt. Man minns Vitnos och alla andra härliga hästböcker som man hetsläste, Kitty och Mary Lou, Lotta och många, många andra. Jag hade tidigt läst ut alla böcker i barn och ungdomshyllan och fick börja söka mig till vuxenhyllan. Under studietiden läste jag inte lika mycket, mest pga att jag aldrig hade blivit varken student eller sjukskötare om jag bara läst det jag ville läsa. Då jag utexaminerades som nybakt sjukskötare bestämde jag att jag härefter alltid kommer att läsa det jag vill läsa och inte det jag måste läsa. Så har det också fortsatt.

Insikten, att läsning är en passion och så otroligt viktig del av mitt liv, har jag nog faktiskt gjort först under det senaste året. Läsningen har alltid varit en normal del av min vardag, men först nu har jag bejakat boknörden i mig. Då jag i april började blogga om böcker och läsande kändes det som om det var det här som saknades i vardagen. Det är så underbart att följa med er alla härliga bokbloggare som tänker lika. Åt er kan man erkänna alla bokköp och andra små egenheter som tex inte arbetskamraterna alls förstår sig på...

5 kommentarer:

 1. Det är lite roligt det där. Jag har alltid sagt att jag vill inte blogga, jag har inget att säga. Nu har jag börjat bokblogga och, precis som du säger, så känns det som att det är detta som saknats. Det är otroligt befriande att upptäcka att man inte är ensam i sitt boknörderi och att det inte alls är konstigt att bli lycklig i hela kroppen av böcker.

  SvaraRadera
 2. JA! Jag tyckte inte heller att jag skulle kunna blogga- vem skulle vilja läsa vad jag skriver??? Men jag e så glad att jag tog mod till mej, och du med! Snygg blogg du har också!

  SvaraRadera
 3. Så underbar inställning att läsa det man vill och inte det man måste! Det är kul att blogga och väldigt prestationslöst, keep on blogging!

  SvaraRadera
 4. Att få hem ett bokpaket är mycket bättre än både födelsedag och julafton. Om man inte får böcker då, det vill säga. = )

  Jag började en bokblogg för ett tag sen men orkade inte med. Men nu när jag började läsa ordentligt igen efter sommaren så saknade jag bloggen. Att skriva om vad jag läser, vad jag köper och andra grejer. Nu är jag glad över att jag började blogga igen. = D

  SvaraRadera
 5. Visst är det skönt när man aktivt tar beslutet att bara läsa den man vill. Det finns så många andra måste i livet att bokläsandet kan få vara en enbart lustfylld zon.

  Kul att du nämner Vitnos. Det var en av mina favoriter!

  SvaraRadera