lördag 18 juni 2011

Bokbloggsjerka- vilken bok är den bästa du läst den senaste månaden?

Det är dags för säsongsavslutning i Annikas bokbloggsjerka. Hittade den först helt nyligen, så jag har bara hunnit vara med i en tidigare. Ser fram emot hösten och nya frågor att kommentera!

Veckans fråga lyder alltså: Vilken bok är den bästa du läst den senaste månaden? Jag bara måste svara Gillian Flynns Sharp Objects. Läste boken på min Kindle (gillar den sååå...). Boken var lättläst, spännande, lite rå, överraskande- perfekt för ett soligt veckoslut! Det tog en bit in i boken innan jag var övertygad, men ju längre jag läste desto bättre blev den. Det är lite Stig Larsson-råhet över boken. I slutet kunde man småningom börja ana vem mördaren var, men spänningen höll i sig untill the end. Gillian Flynns andra bok Dark places åker högt upp på min Amazon-önskelista! Nu kan jag helhjärtat instämma i bokbloggarnas första budord;

Du skall ha många litterära gudar, och en av dem bör vara Gillian Flynn!

7 kommentarer:

 1. Det låter som att jag måste ge den där Gillian en chans i allafall. Tack för ditt tips!

  SvaraRadera
 2. Jag gillade verkligen Dark Places, men har inte läst Sharp Objects, ännu. Skickar den högre upp på vill läsa listan.
  Jag blir mer och mer sugen på en Kindle, de flesta verkar ääälska sin Kindle.

  SvaraRadera
 3. Jag läste Sharp Objects på svenska (Vass egg) och det var ett stort misstag då översättningen var under all kritik. Intrigen och karaktärerna var det däremot inte alls något fel på. Tvärtom så var det en ryslig historia med mycket djup.

  Dark Places står på min att-läsa-lista och den kommer att läsas på engelska.

  // Annika (http://alkb.se)

  SvaraRadera
 4. Rekommenderar verkligen en Kindle! Jag läser i alla fall snabbare på den och gillar att man inte behöver händerna på samma sätt som med en bok. Speciellt ute i solskenet och blåsten!

  Håller med dej Annika att Sharp Objects var en ryslig historia, men en trollbindande sådan. Kommer vilken dag som helst att klicka hem Dark Places till min Kindle, nu när Sharp Objects har fått mogna lite.

  SvaraRadera
 5. Läsar inte rysare. Tack för varningen.
  Snygg design här!

  SvaraRadera
 6. Många som tipsat om de böckerna, börjar bli lite sugen jag med, trotts att jag inte är superförtjust i deckare ^^

  SvaraRadera
 7. Oh, vad härligt att läsa!! Jag som inte kan ladda ner alla Kindle-böcker (Argentina brukar hamna utanför viss import ibland beroende på avtal) har varit så sur över att jag inte kunnat få tag på Gillian Flynn. Nu när den äntligen är på väg blev jag extra glad att läsa det här :)

  SvaraRadera