onsdag 1 mars 2017

Fyra kortisar

Två månader av 2017 har gått och jag ligger redan rejält efter med mina recensioner. Samtliga dessa har jag fått som recensionsexemplar. Här några tankar om var och en av dem. Klicka på titeln så kommer du till handlingen (på Adlibris sida)

Främlingen av Harlan Coben är en spännande och samtidigt skrämmande bok om lögner och deras verkan i människosinnet. Det var en tid sedan jag läst Coben, nu får jag nog läsa ikapp. Spontant gav jag boken tre stjärnor på Goodreads, hade gärna gett en halv stjärna till. Bookmark förlag.

Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz är en bok som jag åldersmässigt inte riktigt kan sälla mig till. Trots det var det underhållande, lättsam läsning. Kul med en man som huvudperson, fick ibland anstränga mig lite för att komma ihåg det. Små guldkorn i texten hittar jag i kapitel fem där bokbloggare nämns och senare dricks det Söderblandning, ett av mina favorit-tesorter. Två stjärnor fick boken av mig. Bokfabriken.

Lily och bläckfisken av Steven Rowley har hyllats av så gott som alla som har läst den. Men för mig var det inte alls rätt bok i rätt tid. Ibland är det bara så. Jag kan se potentialen, varför boken är så älskad. Språket är fint och temat är livet och döden, kärlek och sorg. Men. Jag stör mig något så oerhört på dialogen mellan hunden och Ted, på diskussionen med bläckfisken. Det kan hända att jag blir utskriven från hela bokbloggarmaffian (#boblmaf) när jag säger att jag inte är någon djurmänniska. Jag har inget emot att andra har djur och gillar mina vänners djur, men egna djur har jag aldrig haft och har inget intresse av att ha heller. Däri ligger troligtvis mitt problem med denna bok. Tyvärr. En stjärna på Goodreads. Louise Bäckelin Förlag.

Versioner av oss av Laura Barnett läste jag redan i december och har tänkt skriva om men inte kommit mig för. Det är en bok som jag knappast skulle ha plockat från hyllan själv, men då jag fick den hemskickad intressenrade den mig tillräckligt för att bli läst. Samma historia i tre versioner. Härligt upplagt! Historierna flätas dessutom in i varandra och man behöver hålla koncentrationen medan man läser. Trots det är det inte tungt att läsa, det blir i stället en njutning. En verklig pärla. Fyra stjärnor ger jag boken som getts ut av Louise Bäckelin förlag.

2 kommentarer:

  1. Lily och bläckfisken ska jag läsa så småningom, för mig känns den som en bok där jag måste ha näsdukar i närheten :)

    SvaraRadera
  2. Väntar på böcker från Louise Bäckelins förlag, kanske blir det Lily och bläckfisken. Av det jag läst inbillar jag mig att jag skulle tycka om den, vi får se om det blir så eller om jag blir enig med dig.

    SvaraRadera