fredag 31 mars 2017

Bokbloggsjerka

Det var länge sedan jag deltog i Annikas bokbloggsjerka. Jag är väldigt slö med att slå på datorn nuförtiden, det är så mycket lättare att bara använda iPaden. Det är bökigt att blogga via paddan, inläggen blir inte som jag vill. Bilderna hamnar lite var som helst och trots att det går enkelt att skriva så är det inte samma sak som att skriva på datorns tangentbord. Därav har min blogglust avtagit och jag har övervägt olika alternativ. Det alternativet jag helst skulle ta till är en ny dator, en MacBook. Det är bara några shilling som sätter stopp på den drömmen. Jag har också övervägt att flytta bloggen till Wordpress, men inte kommit mig för ännu. Det skulle ju vara så mycket roligare att göra det på en ny dator...

Nåja, svammel, svammel. Jag hade tänkt svara på bokbloggsjerkafrågan. Frågan lyder:
Hur viktigt är det med research tycker du? Kan det bli för mycket ibland, stör det dig när författaren inte verkar ha någon aning om vad denne skriver, etc.
Research är a och o i en bok. Det finns inget mer irriterande än böcker med felaktig fakta. Jag är sjukskötare och kan irritera mig något enormt på böcker i sjukhusmiljö där det händer sådant som är felaktigt. Samtidigt vill jag säga att jag inte stött på det så väldigt ofta i böcker men desto oftare i filmer och tv-serier. Sen vet man ju inte alltid hur saker och ting stämmer i böcker. Om miljön inte är bekant vet jag inte vad som stämmer i boken. I vissa böcker har författaren med flit ändrat på miljöer och det tycker jag att är helt okej, så länge det framkommer tydligt innan man börjar läsa boken. Visst är det så att en bok där man märker att författaren är väl insatt i ämnet eller känner till miljön är ett nöje att läsa. Jag flaggar för research!

3 kommentarer:

  1. Visst är det viktigt med bra research och att det är trovärdigt skildrat, sen kan ju ens kunskaper om ämnet skifta.

    SvaraRadera
  2. Jag kan tänka mig att det finns många faktafel när det gäller just sjukvården och där kan de lura i mig det mesta :)

    SvaraRadera
  3. Ja, jag vill också att det ska framgå om t.ex. miljöer eller händelser har ändrats för att "passa" boken bättre.

    SvaraRadera