måndag 23 maj 2016

Prio ett av Emelie Schepp

Bild från författarens hemsida
Jag har följt med och läst Emelie Schepps böcker sedan hon gav ut den första boken Märkta för livet på eget förlag. Hon kontaktade mig då och frågade om jag ville läsa hennes bok och jag gillade den verkligen. Då jag 2014 var en av bloggambassadörerna och var med och ordnade spänningsminglet var det en självklarhet att tillfråga Emelie om hon ville komma och berätta om sitt författarskap på minglet. Då hade hon precis "blivit med förlag" och den andra boken skulle komma ut ett litet halvår senare. Det minglet har stannat i mitt hjärta som det bästa minglet jag varit på. Så tack igen Emelie att du ville ställa upp och komma och prata med oss bokbloggare!

Nu var det ändå meningen att jag skulle skriva om Emelies tredje bok om åklagaren Jana Berzelius, Prio ett. Ambulanssjuksköterska Philip Engström är först på plats när en svårt skadad kvinna hittas. Någon dag senare uppdagas ännu ett brutalt mord och Philip börjar se ett otäckt mönster i dåden. Han kastas tillbaka till det förgångna och hela hans värld hotar rasa samman.

Jana Berzelius kopplas in på morden som förundersökningsledare. Ganska snart ser hon kopplingar mellan fallen och vad som hänt hennes egen mor då hon dog i det som påstods vara en hjärtattack. Samtidigt kontaktar en person ur Janas förflutna henne och hon tvingas igen gå utanför lagens gränser för att skydda sin identitet och sin heder.

Ja, vad kan jag annat säga än att det är strålande! Böckerna blir bättre och bättre trots att förväntningarna stiger för varje bok. Jag gillar att det är två, tre, fyra olika historier som är invävda i varandra utan att det blir råddigt eller för svårt att hålla reda på. Det är komplext och fängslande och jag blir överraskad då jag kommer underfund med vem den skyldiga är. Janas uppväxt och tidigare liv avslöjas sakta bit för bit och jag har på känn att det ännu finns mycket kvar att upptäcka. Fem stjärnor av fem blir det på Goodreads.

Det ända jag tycker att är tråkigt är att jag har de båda första böckerna i pappersformat men den här som e-bok. Dessa böcker vill man ha i sin hylla och tipsa om och låna ut till utvalda personer man kan lita på att de behandlar dem väl. Kanske den går att köpa någon dag på någon bokrea. Nu blir det en lång väntan på följande bok. Jag skriver visst så i varje inlägg nuförtiden. Men tänk vilken rikedom, att få vara med om sådana läsupplevelser som gör att man bara längtar efter mer! Trots mord och elände.

Tack Emelie för att du skriver böcker- sluta aldrig med det!

Tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar