lördag 15 mars 2014

Boksamlare- jag?

Veckans bokbloggsjerka är inspirerad av en podcast som Anika lyssnat på. Där ställs frågan "Do readers have to be collectors?"

Jag måste nog erkänna att jag har oerhört svårt att göra mig av med böcker. Jag är en boksamlare av rang. Jag kan låna ut mina böcker till utvalda vänner, men att ge bort dem är så gott som omöjligt. Bokhyllorna svämmar över och visst säger förståndet att man ibland måste rensa. Jag var stolt över mig själv då jag kunde skiljas från ett tiotal böcker som redan hade fått flytta från hyllan till vinden, men lätt var det inte.

Till veckans jerka hör också en utlottning. Man kan vinna en fin boklåda från Nillas handelsbod. Om jag skulle vinna, skulle jag välja Bokask Linné.


4 kommentarer:

 1. Det är lite som att skiljas från en kroppsdel att ge bort sina böcker, men tyvärr måste jag nog vänja mig vid det.

  SvaraRadera
 2. Jag har nog lite lättare att skiljas från mina böcker, men visst finna det sådana som jag ALDRIG skulle göra mig av med. Vi har samma favorit bland bokaskarna :-)

  SvaraRadera
 3. Nä fy, det är allt med tungt hjärta man gör sig av med böcker när man är tvungen att rensa emellanåt!!

  SvaraRadera
 4. Jag är samlare, det är ingen tvekan om det! Som har svårt att göra mig av med böcker, och som nog oxå har svårt att låna ut, åtminstone vissa, böcker... Jag vill ha koll på dem... En mild form av besatthet...

  SvaraRadera