fredag 13 januari 2012

Teknikälsk och fellow booklover

Jag har igår och idag varit på tilläggsutbildning i Helsingfors, vilket innebär sammanlagt 4 bussresor á 1 timme. Kindlen laddad såg jag fram emot att försjunka i boken och ända tills idag på morgonen gick det bra. Idag hade busschauffören inte tänt de små läslamporna ovanför sätena, så det var beckmörkt. Så det var inte tal om att plocka fram Kindlen inte. Men- hellre brödlös än rådlös (var det så det ordspråket var?)- jag plockade fram mobilen med Kindle-appen och fortsatte läsa där jag blivit på Kindlen! Jag älskar tekniken! Tänk att det är möjligt att läsa samma bok från två olika apparater utan att vara tvungen att bläddra sig fram till rätt ställe! Extra kul tyckte jag också att det var när den okända damen som satt bredvid mig i bussen, efter att ha försökt tända lampan resolut plockade fram en ficklampa och lyste på sin bok! Det kallar jag att vara förberedd. Anade en liten fellow booklover i henne, men var för blyg för att inleda ett samtal...

Innan jag åkte hem idag passade jag på att använda mitt presentkort till Akademiska bokhandeln i Helsingfors. Jag köpte Johan Theorins Sankta Psyko och Katerina Janouchs Hittebarnet.

2 kommentarer:

 1. Efter att ha råkat ut för nattbelysning på tåg så skaffade jag mig ett fodral med inbyggd lampa till min läsplatta :)

  Igår önskade jag att jag haft min lilla läslämpa till "vanliga" böcker, då var tåget också mörkt.

  Det gäller att vara beredd på alla eventualiteter :)

  Sankta Psyko ska bli intressant att höra vad du tycker om. Den står på min önskelista.

  SvaraRadera
 2. åh, att misstänka "en fellow booklover" på bussen. så sympatiskt!

  SvaraRadera