onsdag 20 juli 2011

The Crossing Places

En av de många nya författarna som jag stiftat bekantskap med tack vare tips från andra bokbloggare är Elly Griffiths. Hade aldrig hört om henne tidigare. Efter att ha läst ett antal inlägg om hennes böcker var mitt intresse fött. Jag klickade hem hennes första bok The Crossing Places till min Kindle- så enkelt är det...

Boken handlar om Ruth Galloway som är arkeolog. Hon blir tillkallad då polisen hittar ben som de misstänker är kvarlevorna av en flicka som försvann för 10 år sedan. Det visar sig ändå till polisens besvikelse att benen är mer än 1000 år gamla. Då ännu en flicka försvinner och polisen får mystiska brev med rituella hänvisningar ber kriminalkommissarie Harry Nelson om Ruths hjälp att tolka breven.

Handlingen går inte framåt i rasande fart, men tillräckligt för att hålla intresset uppe. På slutet svänger det däremot och blir ordentligt spännande. Slutet är en positiv överraskning, jag hade inte kunnat förutse hur det går.

I ett skede av boken då det inte riktigt hände något var jag tveksam till om jag skulle införskaffa Elly Griffiths följande bok,Janus Stone, Janusstenen. Efter att ha läst hela boken säger jag absolut ja till följande del! Och sedan följande, House at sea's end, Huset vid havets slut. Du hittar alla böckerna här.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst Elly Griffiths än, men även jag lockas av alla lovord. Snart kanske den finns i en brevlåda nära mig :)

    SvaraRadera
  2. Jag är ett stort Galloway och Nelson fan och jag håller på att längta ihjäl mig till del fyra kommer i början av nästa år.

    SvaraRadera