onsdag 25 maj 2011

Principer är till för att brytas- eller...

I ett tidigt inlägg här i min inte alltför åldersstigna blogg skrev jag att jag har som princip att aldrig påbörja en ny bok innan jag läst färdigt den jag håller på med. I och med att jag fick min Kindle har jag helt oförskräckt brutit den principen! Nu läser jag två böcker samtidigt! Skulle gärna ha ännu fler på gång samtidigt, men tyvärr är min lästid begränsad pga av tråkigheter som jobb, matlagning, sköta ett hem osv... På Kindlen kunde man ha på gång hur många böcker som helst, men för att jag ska kunna hålla reda på intriger och personer och handlingar måste jag nog begränsa det lite. Har dock märkt att pappersböckerna som jag läser nästan endast före läggdags räcker ganska länge. Av någon konstig anledning blir lästiden före jag somnar ganska kort, ögonen bara faller ihop...

I alla fall känns det ganska uppfriskande att kunna läsa två böcker samtidigt! Med Kindlen kan man sno till sig någon minuts läsning utan att man måste springa upp för trapporna för att hämta boken man håller på med! Kindlen kan man ha med sig nästan överallt. Typ. Liksom.

9 kommentarer:

 1. De här tråkigheterna som matlagning och städning och sådant kan man bota med en ljudbok, och så HÄPP så läser du tre böcker samtidigt :)

  SvaraRadera
 2. Oj! Det hade jag ju inte tänkt på!!! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid läst ganska många böcker samtidigt (2-4), men funkar bra, så får man läsa det man är sugen på för stunden. Att tex både läsa en novellsamling och någon ”vanlig” bok gillar jag, så kan man växla läsandet med en kort novell.
  Just nu läser jag bara en bok dock, i väntan på min stora beställning från Adlibris ^^
  --
  Måste testa ljudbok samtidigt som matlagning jag med, men är skeptisk att jag kommer hänga med, har sämst simultanförmåga (tänkt nile city nästan :P)

  SvaraRadera
 4. Lite nyfiken på läsplattor också, men hemskt skeptisk, dels för att jag älskar hur mysiga pappersböcker är, och dels för att jag ogillar att läsa på datorn/mobilskärmen.

  Sen är ju böcker fina minnen man ska kunna spara i bokhyllan också...

  SvaraRadera
 5. Jag var också skeptisk till en början, men som en inbiten bokochpryltok jag är skaffade jag en läsplatta. För mig blev det Kindle. Största nackdelen med den är att den är bunden till Amazon, men jag läser ca 80% på engelska i alla fall, så då kan jag lika bra köpa böckerna därifrån. Fördelarna är ändå sååå många att jag inte alls skulle vilja vara utan den nu mera. Jag älskar också pappersböcker, och de ser fina ut i bokhyllan, men när hyllmetrarna börjar ta slut, kan det vara bra att kunna ta till andra metoder för att få fortsätta läsa. Jag är dålig på bibliotek, vill ha alla böcker själv... Så det blir trångt på bokhyllan. Skärmen på läsplattan kan på inget sätt jämföras med dator eller mobilskärm. Läsplattans skärm ser på riktigt ut som en riktig boksida. Jag rekommenderar!!!

  SvaraRadera
 6. Jag är kär i min lilla läsplatta (ipod touch) Kan verka litet men tycker att det fungerar utmärkt. På så sätt har jag tillgång till böcker 24 h om dygnet i och med bibliotekets epublån har ett sådant fantastiskt utbud. Nu för tiden tycker jag om att varva mellan pappersböcker och e-böcker.
  Är lite nyfiken på om Kindle kan läsa in epub böcker från biblioteket. Vet du det?

  (Det som är bra med att bo i ett land med jättelitet utbud av engelska böcker är att det där "äga-alla-böckerbegäret" har fått ge med sig. I alla fall lite.)

  SvaraRadera
 7. Jag har inte hunnit utforska allt vad Kindle kan ännu, har haft den bara i ca en månad. Kindle är ganska begränsad, men oskyddade PDF-filer ska man kunna överföra. Här i Finland vet jag inte heller om man alls kan låna e-böcker från biblioteket, det ska ännu utforskas. Varifrån lånar du Lingonhjärta dina e-böcker?

  SvaraRadera
 8. Jag lånar på biblioteket.se
  Om man har ett lånekort som är knytet till ett av deras bibliotek så kan man låna på. På elib.se kan man läsa om deras bibliotekssamarbete i Skandinavien så du borde kunna låna tycker jag =)

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset! Ska undersöka saken!

  SvaraRadera