söndag 15 maj 2011

Kindletankar

Nu har jag läst första hela boken på min Kindle. Vet inte om det var själva boken eller Kindlen, men det var otroligt lätt att läsa på den. Sidvändningen gör skärmen svart för ett ögonblick, men det är inte det minsta störande. Om man har dålig belysning, kan man ändra teckenstorleken, vilket kan vara behändigt när man inte helt vågar titta på VM-finalen i ishockey mellan Finland och Sverige senare ikväll...

Jag läste Debbie Macombers A good yarn. I början var det lite tantvarning på boken, men ju längre jag kom desto mer gillade jag boken. Boken handlar om 4 olika kvinnor i olika åldrar. De träffas på en stickkurs och blir goda vänner. Berättelsen är varm, man blir glad av att läsa boken.

Nu gäller det att välja vad jag till nästa ska börja läsa på Kindlen. Laddade ner några gratisböcker härom dagen, så det blir kanske någon av dem. Amazons utbud är så stort att man snabbt tappar bort sig i djungeln av böcker då man letar efter något och klickar sig vidare då man ser något annat intressant. Tanken som tilltalar mig oerhört är att man behöver på riktigt aldrig vara rädd att bli utan läsbart var man än befinner sig, det är bara att klicka hem en bok direkt via Kindlen! En dröm för en abibliofob! (= the morbid fear of running out of books to read)

Tilläggas kan ännu att jag inte fick något fodral eller skydd till min Kindle då jag fick den. Att bara ha den löst i handväskan känns inte helt skoj, den kan bli smutsig, repad och allmänt "mobbad". Så igår kväll satte jag mig vid symaskinen och knåpade ihop ett litet fodral till den. Det får duga tills jag hittar ett riktigt fodral, ett som jag vill ha. Nu får Kindlen följa med mig på nya äventyr. På bilden ser ni hur det blev.

1 kommentar:

  1. Snyggt jobbat med att sy fodralet! Är sååå avundsjuk på din kindle att det inte är klokt!

    SvaraRadera