måndag 26 september 2016

Daisy i kedjor av Sharon Bolton

Bild från förlaget
Sharon Bolton är ett säkert kort. Inte heller i boken Daisy i kedjor blir man besviken. Början var lite seg men tids nog drogs jag med i historien. Språket är på hög nivå (fint arbete också av översättarna Lilian Fredriksson och Gabriel Setterborg), miljöerna klockrena och man dras genast med i det Boltonska mörkret och mystiken. Inget är vad det verkar vara och karaktärerna är passligt skruvade.

Maggie Rose är advokat och deckarförfattare. Hon är mycket väl känd för sitt arbete och har fått  många mördare frikända. Maggie lever ett tillbakadraget liv. Hon visar sig inte i domstolar och ger inte intervjuer. Det finns inga bilder på henne på nätet. Oftast möter hon bara människor hon arbetar med. Men ... hon har klarblått hår.
Maggie kontaktats av modern till en ökänd seriemördare, Hamish Wolfe. År 2014
dömdes trettioåtta år gamla kirurgen Hamish Wolfe för att ha dödat tre kvinnor till livstids fängelse. Den vackra gamla kirurgen hävdar att han är oskyldig och han vill att Maggie ska hjälpa honom att få sin dom överklagad. Hamish Wolfe har en hängiven grupp av anhängare som tror att han är oskyldig och vill se honom frikänd. Är Hamish Wolfe oskyldig till dessa brott? Kommer Maggie tro honom?
 

Hela historien varieras mellan tidnings- och tidskriftsartiklar, blogginlägg, personliga brev, domstolsutskrifter och polisprotokoll. Det går bra att följa historien och man vill bara läsa vidare för att få veta mer. 

Har du inte läst Sharon Boltons böcker så har du mycket utmärkt läsning framför dig. Hittills har 8 böcker getts ut på svenska, en del av dem, liksom Daisy i kedjor, är fristående. Ser fram emot följande bok!

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

  1. Just det ja, den här skulle jag ju läsa. Glömde alldeles bort den. Hoppas jag kan hinna med den i oktober.

    SvaraRadera
  2. Jag har förresten taggat dig :)
    http://bokslut.blogspot.com/2016/10/hostlasningstag.html

    SvaraRadera