lördag 9 juni 2018

Livet kan börja av Sheila O'Flanagan

Redan omslaget säger mig att jag inte kommer att bli besviken. Också bokens format tilltalar mig, danskt band är något mitt emellan pocket och storpocket. Jag gillar inte riktigt pocket (nu får jag väl hela bokvärlden emot mig) men danskt band-formatet gillar jag.

Sheila O'Flanagan är feelgooddrottning och hennes böcker har sålts i stora mängder världen över. Livet kan börja är en pärla.

Imogen försvinner spårlöst och hennes närmaste står handfallna. Hon lever ett utåt sett perfekt liv tillsammans med sin till synes kärleksfulla man Vince. Hela hennes liv är ändå en kuliss och när Imogen ser chansen att försvinna under en jobbresa tar hon den. Hon har gjort upp en plan över hur hon ska kunna börja ett nytt liv. Ska hon kunna börja om på nytt eller kommer hennes förflutna ikapp henne?

Trots att boken är översatt till svenska kan jag skönja den irländska tonen. En utmärkt översättning av Emö Malmberg. Böcker från Irland har något speciellt, något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. I Livet kan börja figurerar karaktärer som man tycker om (och någon som man inte tycker om) och jag lever mig in i händelserna, miljöerna och intrigerna. Feelgood då den är som bäst!

Tack till Louise Bäckelin förlag för läsexemplaret!

1 kommentar: