fredag 13 mars 2015

Hur hinner du läsa så mycket?

Ja, just nu hinner jag inte läsa så mycket. I februari blev det bara två böcker och mars ser inte så lovande ut heller. Jag ska nog ha lite mer ledig tid för att hinna läsa så mycket som jag skulle vilja. Visst försöker jag få in några lässtunder varje dag, men på vardagarna blir det nog oftast bara en stund i sängen. Då veckosluten tenderar vara fyllda med program blir det inte heller så mycket läst då. Sommarlovet känns avlägset, så jag får nog se till att prioritera lästiden lite extra, innan jag får allvarliga abstinenssymptom. Vanligtvis brukar jag försöka läsa på bussen, fast den senaste tiden har jag bara somnat där också.

Nu låter jag alltför negativ, jag är en ganska positiv människa i grund och botten. Visst stjäl jag till mig lästid lite här och där i vardagen, som när potatisen kokar och när man annars väntar på något. Kindlen är precis som Annika skriver oslagbar. En ljudbok brukar jag också ha på gång, det gör dammugandet så mycket roligare att lyssna på en bok under tiden.

12 kommentarer:

 1. Ibland finns det så mycket annat att man varken hinner eller orkar läsa.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar också läsa på bussen men just nu orkar jag bara stirra ut genom fönstret. Tänker att hjärnan kanske behöver lite andhämtning emellanåt...

  SvaraRadera
 3. Sömnen är läsandets fiende nummer ett... ;)

  SvaraRadera
 4. Läsandet ska ju vara ett nöje och inte ett tvång. Önskar dig både lästid och läslust - kanske till långhelgen påsken?

  SvaraRadera
 5. läsningen får inte vara ett stressmoment. då blir det helt fel.

  SvaraRadera
 6. Ibland blir det ju så att man inte orkar läsa, det är inget att göra åt. Hoppas du hittar ork och läsro :)

  SvaraRadera
 7. Man har sina upp och ner perioder med läsningen ibland. Förstår dig har också haft en hektiskt tid nu och man orkar inte ens vara positiv. Men det bästa är att det kommer att vända. :D Hoppas du hittar tillbaka till ditt gamla jag snart. :D

  SvaraRadera
 8. Ljudböcker borde jag verkligen lära mig uppskatta. Då kan jag lyssna när ögonen bråkar med mig :)

  SvaraRadera
 9. Jag har inte heller läst så värst många böcker i år. Skriver istället.

  SvaraRadera
 10. Ljudböcker är toppen tror inte det blivit städat annars.

  SvaraRadera
 11. Javisst ja, när jag dammsuger skulle jag kunna lyssna på bok också. Jag är lite i begynnelsestadiet med ljudböcker.

  SvaraRadera