söndag 9 november 2014

Kära julgubben (eller tomten, för er i Sverige)

"Det börjar lacka mot jul. Hur ser din önskelista ut?"

Det undrar Annika i veckans bokbloggsjerka. Är det inte konstigt att då någon frågar en vad man önskar sig, så kan det bli total blackout i huvudet. Man mumlar något om att inte behöver jag nu så mycket, jag har det mesta. Och ändå kan man komma på sig själv att önska sig än det ena, än det andra, men just då är det ingen som frågar. Samtidigt är jag den som nog är lite barnsligt förtjust i att få paket. Därför har jag också ruvat på det här inlägget sedan i fredags.

Böcker finns det en hel del som jag skulle vilja ha. Vanligtvis orkar jag inte vänta till julen på boken jag vill läsa, utan beställer den själv. Därför är det ganska krångligt att köpa böcker till mig. Den bästa bokgåvan är ett presentkort. Adlibris, Amazon, Bokon, Dito alla lika bra alternativ.

På många ställen ser man nuförtiden Happy lights. Det finns oändligt många fina färger. Jag önskar mig Winter.

Jag tror tiden för papperskalendrar är över för mig, men då man nuförtiden kan göra sin egen anteckningsbok på personligalmanacka.se (här hittas den finska nätbutiken!) blir jag riktigt sugen på en egen blogganteckningsbok.

Jag älskar julen, att köpa julklappar till nära och kära. Och att på juldagen få krypa upp i soffan med boken man fått och inte ha några måsten. Att få tillbringa sköna, slappa dagar med familjen.


13 kommentarer:

 1. Bokjulklappar är ju en självklarhet!

  SvaraRadera
 2. Ja, en bokjulklapp är inte dumt. Jag tycker också det är roligt med paket, både att få men även att ge :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är roligt att ge också, speciellt böcker :)

   Radera
 3. juldagen med julklappsbok är årets härligaste dag. särskilt om man fått en bok man inte läst... men, som sagt, jag gör ett säkerhetsköp

  SvaraRadera
 4. Jag är också en sån person som älskar paket. Men när mina föräldrar frågade mig vad jag ville ha i helgen så hade jag förstås inte den blekaste aning. Får se till att komma på något snart, haha. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är konstigt att man inte kommer på något just då någon frågar.

   Radera
 5. Jag älskar att få paket, men faktiskt är det så att jag blir gladare av att ge, speciellt när den mottagande personen blir glad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo absolut, det är roligt när man gett en gåva och mottagaren blir glad!

   Radera
 6. Jag har en "Personlig almanacka", de fick mig att börja med papperskalender igen, så trevligt!

  SvaraRadera
 7. Bra önskelista! Jag älskar min Happy Lights (och vill ha fler :P), och tänker själv göra en Personlig almanacka, hade en 2008 och seda dess har det kommit fler storlekar och modeller!

  SvaraRadera