söndag 17 juni 2018

När du vänder dig om av Pernilla Ericson

Pernilla Ericson har senast nu med den tredje boken i serien om Erlagruppen etablerat sig bland deckardrottningarna i Sverige. När du vänder dig om (klicka på titeln för att läsa vad boken handlar om) är en bladvändare. Spännande och ryslig. Jag får inget gjort innan jag läst klart. Jag gillar karaktärerna, de är inte helt typiska men åndå inte för atypiska heller.

Boken utgår från verkliga händelser. Det är trovärdigt och samtidigt skrämmande. Vanligtvis är deckare påhittade historier men då det ligger verklighet bakom blir det genast betydligt mera läskigt. Det enorma hatet mot kvinnor som florerar bland vissa hittar sina likasinnade djupt nere i det svarta nätet och utvecklas till oerhörd ondska och oerhörda handlingar.

Boken tangerar indirekt också frågan om nätsäkerhet och hur försiktig man borde vara ute i världen, nära och fjärran. Öppna, allmänna wi-fi nätverk kan vara ödesdigra om en hacker sitter och lurpassar och tränger in i mobilen, plattan eller datorn. Internetsäkerhet borde vara ett läroämne i skolan!

Jag ser fram emot att läsa böcker om Erlagruppen också i framtiden. Serien har blivit en "måste läsas så fort böckerna kommer ut"-serie!

Tack till HarperCollins Nordic för läsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar