måndag 1 januari 2018

Bokåret som gick

Gott Nytt År! Innan jag börjar blicka framåt mot det nya året vill jag titta tillbaka på året som gick. Jag hade som mål att läsa 60 böcker och jag landade på 69! Det är flest böcker lästa på ett år sedan 2011 då jag började lägga in alla lästa böcker på Goodreads. 23795 lästa sidor. Endast en bok fick bara en stjärna av mig, 9 böcker fick två stjärnor. Tre böcker fick fullpotten fem stjärnor och resten tre eller fyra stjärnor. Jag är nöjd.

2017 var året då jag började lyssna mer på ljudböcker. Jag använder mig av Storytel och gillar funktionen där man kan fortsätta läsa där man slutat lyssna. Att man också kan ändra hastigheten på uppspelningen gillar jag också, de är rysligt långsamma för det mesta. I år började jag också lägga in på Goodreads om boken är ett recensionsexemplar, om jag läst boken på Kindlen eller med Storytel. Jag gjorde inte det riktigt från början av året, så statistiken där är inte riktigt pålitlig ännu.

Hur ser då bokåret 2018 ut? Jag sätter ett försiktigt optimistiskt mål på 65 böcker i läsutmaningen på Goodreads. Jag är realist, kommer knappast att hinna läsa mer än vad jag gör idag. Jag hoppas så klart hinna med alla bokhögar här hemma, och så kommer det att komma ut en massa nya härliga böcker som förtjänar bli lästa.

Må 2018 bli precis så bokfyllt som du vill ha det!

2 kommentarer:

  1. Goodreads är bra på det sättet, man får lite koll :) God fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det verkligen! Kul när man börjar ha några år dokumenterade där. God fortsättning till dig också!

      Radera