måndag 30 januari 2017

Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld

Jane Austens Stolthet och Fördom i modern tid. Så beskrivs Curtis Sittenfelds bok Sanning och skvaller. Boken är nummer fyra i "The Austen Project", ett projekt där sex författare skriver om Jane Austens klassiker.

Vi befinner oss i Cincinnati, USA. Vi har familjen Bennet, mr Darcy och Bingley. Vi har fem giftasvuxna döttrar, två av dem redan nästan i 40-års åldern och mor Bennets förtvivlan över döttrarnas civilstatus börjar ana nya höjder.

Sanning och skvaller är underhållning. Efter att jag slutat jämföra för mycket med ursprungsboken (och störa mig på skillnaderna) njuter jag av kvickheterna och vändningarna i historien. Jag har inte läst Sittenfeld förut och jag gillar rytmen och tonen i boken. Jag önskar ändå att jag hade läst boken på engelska, det är några saker som jag stör mig på i översättningen. I alla fall tror jag att det är översättningen. Men överlag är det underhållande läsning med en del roliga tvister.

Jag har inte läst de andra böckerna i projektet, blir lite sugen på att göra det nu. Blir också sugen på att kolla in Curtis Sittenfelds andra böcker.

Tack till Wahlström & Widstand för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar